Festyn – podziękowania

Mimo kapryśnej pogody, festyn parafialny bardzo się udał (tak, jak w dzisiejszej Ewangelii – nie ma co bać się burzy czy ulewy 🙂 )

Zebraliśmy 4208 zł. Kwota ta wystarczy na podręczniki i wycieczki szkolne dla dzieci z ubogich rodzin na cały kolejny rok szkolny.

Bardzo dziękujemy:

• wszystkim, którzy przyszli na nasz festyn, za Waszą obecność i życzliwość dla naszych inicjatyw
  • wolontariuszom Parafialnego Zespołu Caritas, którzy często całymi rodzinami pomagali przy festynie
  • piłkarzom z Orląt Reda i Gospodarzom, zwłaszcza panu Tomkowi za pomoc w organizacji meczu, oraz pani dyrektor za udostępnienie sali na mecz i pracownikom SP 2 za poświęcone nam niedzielne popołudnie, a panu Michałowi za sędziowanie podczas meczu
  • grupie teatralnej Małe Improwizacje z II LO w Rumi i ich opiekunce p. Monice za piękne przedstawienie
  • osobom korzystającym z pomocy Caritas, które bardzo aktywnie włączyły się w organizację festynu oraz sprzątanie po festynie
  • księżom i p. Tadeuszowi za wsparcie i wszelką pomoc
  • Stowarzyszeniu Dzieło Pomocy Rodzinie za super zabawy dla dzieci
  • pani Magdzie za piękne plakaty festynowe
  • pani Ewie za tabliczki z cenami i zdjęcia z festynu
  • Gosi Samosi za pyszną watę cukrową
  • pani Asi za nagrody w konkursach piłkarskich