POMAGAMY HOSPICJUM DLA DZIECI

Chcemy włączyć się w zbiórkę pilnie potrzebnych rzeczy dla Hospicjum dla dzieci im. św. Wawrzyńca w Gdyni. Są to artykuły pierwszej potrzeby niezbędne do opieki nad małymi pacjentami hospicjum.
Od niedzieli 26 marca do Niedzieli Palmowej w kaplicy adoracji będzie wystawiony kosz, do którego można wkładać przedmioty z listy załączonej na zdjęciu.
Bardzo liczymy na Wasze zainteresowanie i pomoc!!! Zwłaszcza teraz, przed świętami, pomóżmy tym, którzy bardzo potrzebują naszej życzliwości.
Osoby, które nie są z Redy, a też chciałyby pomóc, prosze o kontakt ze mną mailowo, umówimy się, jak można przekazać dary dla hospicjum.
Z góry dziękuję!!!

Jałmużna wielkopostna

W niedzielę 5 marca będzie można zabierać z kościoła skarbonki wielkopostne. Prosimy o wypełnianie ich ofiarą i odnoszenie do Niedzieli Palmowej. W tym roku zebrane środki postanowiliśmy przeznaczyć na wykonanie ocieplenia domu dla rodziny z naszej parafii znajdującej się w trudnej sytuacji materialnej.

Żywność na święta

Osoby, które chciałyby otrzymać paczkę żywnościową na Wielkanoc, zapraszam do zgłaszania się na nasz dyżur jutro (czwartek, 2 marca) lub za tydzień (czwartek, 9 marca) w godzinach 19:15 – 20:00. Warunkiem otrzymania paczki będzie pomoc podczas zbiórki żywności „Tak, pomagam” w dniach 24 i 25 marca (piątek i sobota) w Biedronce.
To, czy będziemy mieli żywność do rozdania, będzie zależało od tego, czy zgłosi się wystarczająca ilość wolontariuszy do pomocy!
UWAGA!!! NIE PRZYJMUJEMY ZGŁOSZEŃ TELEFONICZNYCH W SPRAWIE ŻYWNOŚCI NA ŚWIĘTA, bardzo więc proszę przyjść osobiście na dyżur!!!

Ferie – dyżury Caritas

Uwaga!!! W ferie zimowe nie będzie dyżurów Carias. Najbliższy dyżur w środę 1 lutego w godzinach 19:15-20:00.
I druga uwaga!!! Od lutego (oprócz 1 lutego) dyżury będą się odbywać w zmienionych terminach. Więcej informacji na ten temat podamy na początku lutego. Proszę śledzić nasze strony.

Dyżury Caritas

UWAGA!!! Do końca roku nie będzie środowych dyżurów Caritas. Zapraszamy w nowym roku, w środę 4 stycznia, w godzinach 19:15 – 20:00.
Wesołych Świąt Bożego Narodzenia i szczęśliwego Nowego Roku wszystkim!

Kiermasz – podziękowania

Bardzo dziękujemy wszystkim, którzy wzięli udział w naszym kiermaszu świątecznym: wolontariuszom: dorosłym, młodzieży i dzieciom, pani Ani za zabiegi na dłonie, wszystkim, którzy nam przynosili rękodzieło, pierniczki i ciastka do sprzedaży, no i Wam wszystkim, którzy nas dziś odwiedziliście w kaplicy.

Pani Ewie dziękuję za zdjęcia

Zebraliśmy 5285 zł na podjazd dla Magdy i 1400 zł z cegiełek na budowę klasztoru sióstr karmelitanek w Suchej Hucie. Mamy nadzieję, że podjazd będzie szybko wykonany i Magda będzie mogła swobodniej się poruszać!

Jesteście wszyscy najlepsi na świecie!