Ferie – dyżury Caritas

Uwaga!!! W ferie zimowe nie będzie dyżurów Carias. Najbliższy dyżur w środę 1 lutego w godzinach 19:15-20:00.
I druga uwaga!!! Od lutego (oprócz 1 lutego) dyżury będą się odbywać w zmienionych terminach. Więcej informacji na ten temat podamy na początku lutego. Proszę śledzić nasze strony.

Dyżury Caritas

UWAGA!!! Do końca roku nie będzie środowych dyżurów Caritas. Zapraszamy w nowym roku, w środę 4 stycznia, w godzinach 19:15 – 20:00.
Wesołych Świąt Bożego Narodzenia i szczęśliwego Nowego Roku wszystkim!

Kiermasz – podziękowania

Bardzo dziękujemy wszystkim, którzy wzięli udział w naszym kiermaszu świątecznym: wolontariuszom: dorosłym, młodzieży i dzieciom, pani Ani za zabiegi na dłonie, wszystkim, którzy nam przynosili rękodzieło, pierniczki i ciastka do sprzedaży, no i Wam wszystkim, którzy nas dziś odwiedziliście w kaplicy.

Pani Ewie dziękuję za zdjęcia

Zebraliśmy 5285 zł na podjazd dla Magdy i 1400 zł z cegiełek na budowę klasztoru sióstr karmelitanek w Suchej Hucie. Mamy nadzieję, że podjazd będzie szybko wykonany i Magda będzie mogła swobodniej się poruszać!

Jesteście wszyscy najlepsi na świecie!

Kiermasz świąteczny niedziela 18 grudnia!

piernZapraszamy na świąteczny kiermasz charytatywny przeznaczony na sfinansowanie podjazdu dla wózka dla naszej koleżanki, Magdy.

Mamy mnóstwo pięknych rzeczy: ręcznie wykonane stroiki na świąteczny stół, pierniki, bombki, lampiony zdobione przez dzieci, kartki wykonane przez młodzież i wiele innych. Będzie też kawiarenka z kawą, herbatą i ciastem, a dla dzieci kakao z bitą śmietaną i gofry.

Dodatkowa niespodzianka w tym roku to zabiegi pielęgnacyjne na dłonie dla pań.

Można też kupić cegiełkę na budowę klasztoru sióstr karmelitanek w Suchej Hucie: ikony, kubki, lalki, różańce, wykonane przez karmelitanki, świetne na prezent pod choinkę.

Można zachodzić do nas, do starej kaplicy już w sobotę 17 grudnia po wieczornej Mszy i w niedzielę od 8 rano do 14.

Gorąco zapraszamy!!!

Rzeczy na kiermasz

Jeśli ktoś chciałby przynieść rzeczy na kiermasz dla Magdy, to zapraszam w środę 14 grudnia w godzinach 19:15 – 20:00 do starej kaplicy (wejście od tyłu, tam gdzie będzie światło zapalone 🙂 ), albo w piątek 16 grudnia od 19:15 do 20:00, też do starej kaplicy, ale pewnie wtedy będzie otwarte główne wejście, bo będziemy szykować stoły.
ZAPRASZAM WSZYSTKICH, SZCZEGÓLNIE MŁODZIEŻ, DO POMOCY W SZYKOWANIU STOISKA KIERMASZOWEGO W PIĄTEK 16 GRUDNIA NA GODZINĘ 19:15 DO STAREJ KAPLICY!!!!

OBIADY DLA BEZDOMNYCH!!!

W poprzednich latach prosiliśmy Państwa o pomoc w opłaceniu obiadów w szkole dla dzieci z ubogich rodzin. Teraz, ponieważ jest 500+, nie jest to już konieczne.

Jednak chcemy znowu prosić o pomoc: są dwie osoby, Iwona i Darek, którym z różnych powodów nie ułożyło się w życiu. Są teraz bez stałej pracy i bez domu.
Chcemy, żeby przynajmniej w okresie zimowym mogli zjeść codziennie ciepły posiłek. Chcemy dla nich opłacić obiady w Barze u Sąsiada przy ul. Gdańskiej.

Miesięczny koszt to około 450 zł.

Na grudzień mamy środki na ten cel – a od dzisiaj, dzięki Waszym wpłatom, też i na styczeń, bardzo dziękujemy za Waszą niezwłoczną reakcję – ale dalej już nie.

Jeśli chcielibyście pomóc, to bardzo proszę o wpłacanie nawet drobnych kwot na nasze konto bankowe:

48 1320 1120 2603 0993 2000 0003

Parafia Rzymskokatolicka p.w. Św. Antoniego
(Bank Pocztowy)

Z dopiskiem: obiady dla bezdomnych

Z góry bardzo, bardzo dziękujemy za pomoc!!!!

Świece wigilijne

swiecaOd niedzieli 27 listopada będzie można kupować przy wyjściu z kościoła świece wigilijne rozprowadzane przez Caritas Archidiecezji Gdańskiej. Koszt dużej świecy to 16 zł, a małej – 6 zł.
Będą też tutki, które można zabierać ze sobą do domu i napełniać żywnością dla potrzebujących.
Zapraszamy i zachęcamy!